Online Toplantı
- Tedavi olmaya karar veren hastalarımıza, Doktorumuz Dr. Ömer Avlanmış online görüşme ile süreci anlatmaktadır.
- Yapılacak ameliyat veya ameliyatsız tedavi yöntemi için aklınızda kalan sorular yanıtlanmaktadır.
Transfer ve Toplantı
- Hastamız havalimanından konaklayacağı yere transfer edilir. Ön bilgi için hastanede veya klinikte bir görüşme planlanabilir.
- Not: Yurtdışındaki hastalarımız için Meet Zoom Meeting, Microsoft Team, Skype, WhatsApp, Telegram vb. üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.
1.Gün Ameliyat Öncesi Hazırlık (Operasyon Öncesi)
- Ameliyat gününden en az 1 gün önce, sabah 07.00-08.00 saatleri arasında ameliyat öncesi işlemler için hastanede yatışlı, aç olmanız gerekmektedir. Bir gece önceden 22.00 itibariyle gıda alımı kesilmelidir. Yabancı hastalarımıza hastaneye giriş yaptıkları andan itibaren Tercüman desteği verilmektedir.
- Dekontaminasyon ameliyatı öncesi yapılacak işlemler arasında muayene ve konsültasyonlar yer almaktadır. Bu konsültasyonlar; Göğüs Hastalıkları muayenesi ve solunum fonksiyon testi (sft), Kardiyoloji muayenesi ve elektrokardiyogram (EKG), ekokardiyografi (Eko), egzersiz stres testi, muayene ve üst gastrointestinal endoskopi Gastroenteroloji, Endokrin ve metabolik hastalıklar, Beslenme ve Diyetetik muayenesi , anestezi ve muayene kapsamında reanimasyon ve psikiyatrik muayene yapılmaktadır. Daha sonra aynı gün endoskopi yapılabilir ancak ameliyat günü endoskopi yapılması şartı vardır.
Ameliyat Günü
- Ameliyat günü hastamız belirtilen saatte yatarak ameliyathane hazırlıkları tamamlanır ve hasta ameliyathaneye alınır. Yaklaşık 1-2 saat süren operasyondan sonra hasta odasına çıkarılır.
- Ameliyatınızın olduğu gün itibari ile gerekli tüm kontroller uzman ekibimiz ile devam etmektedir.
- Emboli riskini ortadan kaldırmak için varis çorabı ve bacaklarınızda basınçlı kompresör cihazı takılmaktadır. Aynı zamanda ameliyattan sonra doktorunuzun talimatı üzerine nefes egzersizleri yapmaya ve günün her saatinde yürümeye başlayacaksınız.
Ameliyat Sonrası (1. ve 2. Gün) ve Taburcu (3. Gün)
- Hastanede kaldığınız süre boyunca nefes ve yürüyüş egzersizleriniz devam edecektir. Taburcu olduğunuz güne kadar ağızdan gıda alımınız olmayacaktır.
- Üçüncü gün skopi testi yapıldıktan sonra su ve komposto içilmeye başlanır. Sonrasında drenajınız alınır ve deşarj işlemlerine başlanır.
- Hastaneden çıkmadan önce diyetisyenimiz sizi ziyaret ederek beslenme eğitiminizi tamamlayacaktır.
- Gerekirse, bir kan sulandırıcı enjeksiyon reçete edilmektedir. İlk 1 ay size verdiğimiz ilaçları kapsül/tablet kullanmadan almanız gerekmektedir. Bunlar ağrı kesici şurup, vitamin şurubu, mide koruyucu ilaçlar.
Yolculuk Öncesi Son Kontrol
Yolculuk öncesi hastalarımız hastaneye gelerek son kontrolleri yapılır ve havalimanına transfer olacak hastalarımızın istekleri doğrultusunda transfer hizmeti planlanır. Hastamız ömür boyu ailemizin bir ferdi olarak hayatına devam etmektedir.
Tüm Süreç:6-7 gün sürmektedir.
İstanbul dışından gelen hastalarım için; MD, ÖMER AVLANMIŞ, doktor kontrolünden sonra uçuş izni ile yaşadığı şehir veya ülkeye dönebilir..
Ameliyat Sonrası Takip
- Taburcu olduktan 1-2 gün ev/otel istirahatinden sonra hastalarımız hastanede kontrol edilerek seyahate hazır hale getirilir.
- Ayrıca hastaların ameliyat sonrası beslenme aşamaları obezite cerrahisi diyetisyeni tarafından takip edilmektedir. Ekibimizde en önemli sağlık hizmeti yaşam boyu diyetisyen takibidir. Bu takipte diyetisyeniniz tarafından uyumunuz değerlendirilir. Uzun süreli beslenme desteği sağlamak ameliyat sonrası kilo alma riskini önler ve tıbbi takviyelere rağmen gelişebilecek besin eksikliklerinin tespitini kolaylaştırır.
- Kilo alımını önlemek ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları kazanmak için besin tüketim durumunuzu ve vücut ağırlığınızı diyetisyeninizle düzenli olarak paylaşmanız önemlidir.
- Düzenli takip için 1.ay, 3.ay, 6.ay ve 1.yılda kan tahlillerinizi yaptırıp doktorunuzla da iletişim halinde olursunuz.